Tre spill som vil gi deg en skikkelig adrenalinkick

Hva som får adrenalinnivået å gå i taket vil selvfølgelig være forskjellig fra person til person, og fra situasjon til situasjon. Det er sikkert ikke så mange som får høy puls av å spill sjakk hjemme, men Magnus Carlsen kjenner forhåpentligvis på litt mer spenning når det er snakk om et verdensmesterskap.

I dag har vi enkel tilgang til små doser av spenning i hverdagen, det kan være noe så enkelt som å spille et mobilspill eller noen spinn på Comeon Casino. Det kan definitivt være nok for de aller fleste, men hva hvis du er på jakt etter litt ekstra adrenalin?

Escape rooms 

Såkalte escape rooms har tatt verden med storm, og det finnes mange alternativer også i mange norske byer. Det finnes en mengde ulike konsepter og løsninger, men felles er at oppskriften er å løse ulike gåter, problemer og utfordringer for å komme seg ut av rommet. Det er vanlig med mellom to og åtte spillere, og dette er oftest opplevelser som er tilpasset voksne.

Etter hvert som klokken teller ned mot null, de aller fleste av disse opplevelsene har noen form for tidsbegrensning, vil du garantert kjenne at pulsen øker.

Paintball

Fortsatt innenfor temaet delvis fysiske spill finner vi paintball. For noen vil opplevelsen av å spille ulike varianter med lasere gi tilnærmet den samme følelsen, men paintball legger til et element av ekte fysisk smerte.

Så lenge alle benytter riktig beskyttelse er det selvfølgelig ikke noen fare for varige fysiske men, men følelsen av å kunne få et par smertefulle treff kan gjøre at selv den mest hardbarka paintballspiller kjenner på litt adrenalin.

Spill som kan gi deg en strømsjokk

Det er mange som har sett på Huskestua og andre programmer på TV, der deltakerne risikerer å få en aldri så liten elektrisk støt hvis de svarer feil på et spørsmål. Det finnes flere spill med dette som tema også for bruk hjemme. Hva sies for eksempel om:

  • En ball med elektriske kontakter, som dere må sende rundt blant deltakerne. Du vet aldri når den vil gi en elektrisk støt, og den som eventuelt mister ballen med eller uten støt er ute av spillet.
  • Et spill der deltakerne må holde i et håndtak hver, og når en lampe skifter farge gjelder det å trykke inn en knapp så raskt som mulig. Den som er sist ute, eller eventuelt trykker for tidlig, kan glede seg til en skikkelig elektrisk sjokk.

Det er selvfølgelig viktig å bare benytte spill som er laget for uskyldig moro, og som drives med batterier som bare kan gi en liten støt, men aldri skade noen. Uansett vil dere helt sikkert sitte helt lengst fram på stolkanten.

Så da er det bare å finne hva som gjør at akkurat ditt adrenalinnivå går i taket, og så se fram mot den deilige følelsen når noe av spenningen slipper. Det er tross alt den mekanismen som ligger bak mye av gleden med alt fra disse spillene til skrekkfilmer. Etter at du har opplevd en skikkelig spennende adrenalinkick kan du vende tilbake til det trygge og rolige igjen.