Hva er egentlig Snapshot VR?

Snapshot VR er et spill som sannsynligvis har gått under radaren for de aller fleste, men hvis du liker paintball og VR bør du definitivt ta en titt på denne spennende arena shooteren. Her snakker vi ekte VR, så du bør derfor ha utstyr fra for eksempel Oculus, Valve eller Vive for å få fullt utbytte av spillet.

Grunnleggende om spillet

Snapshot VR er tilgjengelig på både Steam og Viveport, dessuten er det et sosialt miljø rundt spillet. Derfor er det viktig å være til stede både på Twitch og Discord, slik at du får med deg forskjellige arrangementer og konkurranser. Snapshot VR er ikke et gigantisk Battle royal-spill der flere millioner spillere matches mot hverandre hvert minutt, miljøet er relativt begrenset.

Det grunnleggende konseptet i spillet er enkelt: virtuell paintball i en stor arena. Utviklerne beskriver også spillmekanikken som «One shot, one kill.», så her trenger du ikke å tenke på helsepakker og annet tilbehør. Det er helt enkelt den enkle spillopplevelsen som er i sentrum, og det skal være enkelt å komme i gang. Nesten like enkelt som å spille med en Wildz Casino bonus, selv om det handler om en helt annen type spill.

Legg merke til at utvikleren bak Snapshot VR er «Giant Scam Industries», men som selskapet skriver selv på Twitter: «ignore the name we are a legitimate company».

Mer om Snapshot VR – kamper, trening og utstyr

Snapshot VR er eksplisitt bygget for e-sport, fokus er derfor også på flerspiller. Det er ikke noe unikt i seg, de aller fleste moderne storspill er egentlig laget rundt flerspillerdelen. Samtidig er Snapshot VR befriende enkelt når det gjelder konsept og oppbygging, noe som legger til rette for at spillerne kan ta mer plass. Det finnes funksjoner for grunnleggende matchmaking, men når det gjelder lag vil mange velge å lage de manuelt. Kommunikasjon og koordinering i laget er helt sentralt, og da er det greit å faktisk kjenne medspillerne sine. Det er mulig å spille i lag med opptil fem medlemmer.

Spillet har også flere treningsmuligheter, noe som kan være greit når det gjelder VR-spill. Du trenger sannsynligvis en del øving før de forskjellige bevegelsene sitter helt, VR-kontroller er tross alt noe annet enn mus og tastetrykk. Du kan trene på baner med stasjonære og bevegelige måltavler, i tillegg til at det også finnes bots som du kan trene mot – alene eller sammen med venner.

Dessuten er det mulig å lage egne kart til Snapshot VR, og det finnes mer enn 75 forskjellige spillbare kart som er laget av spillerne selve. Her er det selvfølgelig også rom for mye mer. I tillegg er det mulig å designe sin egen avatar, men på en måte som legger opp til mye mindre kjøpepress sammenlignet med mange andre spill. Forskjellige design og tilbehør til avatarer finnes ferdige innebygget i spillet, men det er faktisk også mulig å få et helt eget design. Ved å bli med i spillets community er det nemlig mulig å få et helt eget design på sin avatar, det er bare en av fordelene med at spillet har en relativt liten fanbase.

Oppsummert har Giant Scam Industries truffet godt med Snapshot VR, og lovnaden «Snapshot feels like playing paintball in the future.» er ikke langt fra sannheten. Hvis du elsker paintball og VR, da bør du prøve Snapshot VR.