Prøv en ny vri på paintball

Det er mange som bare møter paintball i forbindelse med for eksempel en kick off eller lignende event, og da har de fleste nok med å bare skyte vilt rundt seg. Samtidig finnes det mange ulike varianter av paintball å prøve ut, uansett om det handler om paintball på konkurransenivå eller som ren underholdning.

Klassikere – «Speedball» og «Capture the flag»

I forbindelse med større turneringer og kamper er Speedball en vanlig variant. Disse kampene spilles på relativt små baner, ofte med oppblåsbare standardiserte objekter å bruke som beskyttelse. En stor fordel med dette formatet er at det faktisk gjør det mulig for publikum å få en relativt god oversikt over kampen.

Capture the flag er en annen vanlig variant, der målet som fremgår av navnet er å erobre et flagg noe sted i området. Vanligvis handler det om at hvert lag har et flagg, og det er motstanderens jobb å hente det flagget og omvendt. Vanligvis må laget dessuten få med seg flagget hjem til sin egen base. Det finnes dessuten en variant med et felles flagg i midten av området, som da kalles Center flag.

Rollespill med paintball

Paintball passer veldig bra å kombinere med ulike former for rollespill og simuleringer. Det kan handle enten om realistiske simuleringer av militære operasjoner, men også om ikke fullt så realistiske versjoner med temaer som zombier.

Militære operasjoner byr selvfølgelig på ubegrensende mulighet for variasjon, der det er mulig å bygge opp en verden basert på alle sorters konflikter som har involvert skytevåpen. Det er dessuten mulig å bruke andre elementer, som for eksempel kjøretøyer, hvis man virkelig vil gjøre opplevelsen autentisk. Et annet vanlig tema er varianter av VIP-transport eller livvakter, der noen har rollen som angripere og andre skal beskytte noen som beveger seg gjennom området.

De litt mer kreative variantene av rollespill, som for eksempel bruken av zombier, har også en fornuftig begrunnelse i hvordan det er mulig å bruke handicap hvis det ene laget er mye sterkere enn det andre. Her er det mulig å bruke fantasien, men det er for eksempel et alternativ å velge at det ene laget kan gjøre andre til zombier eller vampyrer når de blir skutt, og at de da skifter side. Alternativt kan det være at noen enten må skytes flere ganger, eller at noen av spillerne bare får lov til å gå. Det kan bli stressende når det kommer en gjeng med andre spillere løpende etter deg.

Mulighetene å lage sin egen versjon av paintball er egentlig uendelige. Hvis du har spilt noen ganger og føler at den enkle skytingen begynner å sitte, da er det ikke noe i veien for å prøve å gjøre spillet litt mer avansert.