Drømmer du om å bli profesjonell paintballspiller?

Hvis du brenner for paintball, da har du kanskje noen gang lekt med tanken på å bli profesjonell paintballspiller. Vi kan konstatere med en gang at det ikke er veldig lett, men ingenting er umulig. Det finnes profesjonelle ligaer for paintball med profesjonelle lag. Det er  selvfølgelig også mulig å spille odds på paintball, blant et utall med ulike nettsteder finner du den spennende nyheten Zulabet.

Profesjonelle serier i paintball

Det finnes noen få profesjonelle serier i paintball. En stor serie er NXL, National Xball League. De arrangerer eventer både i USA og Europa, noen av lagene deltar i begge serier. Mye av den profesjonelle virksomheten rundt paintball handler om eventer av ulike slag, spillets natur er jo at det må finnes paintball-arenaer som passer. Dessuten er sporten relativt spisset sammenlignet med publikumsfavoritter som fotball og ishockey, samtidig som det finnes utfordringer med publikum på banen – paintball er ikke et typisk publikums-spill.

Hvordan bli flink i paintball

For å bli flink i paintball finnes det i utgangspunktet ingen snarveier. Det er viktig å trene, trene og trene. Fitt at paintball-miljøet ikke er kjempestort i Norge kan det være nødvendig å reise litt for å få nødvendig trening sammen med eliten rundt om i verden. I og med at det ikke er lett å leve av profesjonelt paintball-spill alene, så er det mange spillere som er involvert i paintball-miljøet på andre måter, som for eksempel salg og distribusjon av utstyr. Det kan hjelpe deg å få den nødvendige treningen og spilletiden uten å bruke ekstremt mye av dine egne penger på reiser.

Veier til profesjonelt spill

Hvor begynner du da når du føler at du begynner å bli god nok i spillet til å kunne spille profesjonelt? Sannsynligvis kjenner du paintball-miljøet ganske godt, etter å ha spilt på hobbybasis over lang tid. I og med at miljøet er ganske begrenset, og det er vanskelig å bli rekruttert på samme måte som for eksempel i fotball, er det viktig at du benytter kontaktene dine. Det handler helt enkelt om å ta kontakt med de profesjonelle lagene som finnes for å se om det finnes noen åpninger.

En annen vei som er viktig å se på er mulighet for å bli sponset, enten som individuell spiller eller som en del av et nytt eller eksisterende lag. Et naturlig startpunkt i forbindelse med det er å se etter sponsorater fra selskaper som leverer utstyr og tjenester til paintball-miljøet. I og med sportens begrensede utbredelse vil det være vanskelig å prøve å hanke inn et sponsorat fra selskaper som ikke er involvert i sporten fra før.

Ikke gi opp drømmen!

Ved første blikk kan det fremstå som, la oss si det rett ut – umulig – å bli profesjonell paintballspiller. Men det er kanskje akkurat i dette muligheten ligger. På samme måte som for eksempel profesjonelle utøvere innenfor e-sport var fullstendig utenkelig for bare noen år siden kan tanken på en profesjonell superstjerne innenfor paintball være noe som blir virkelighet i fremtiden.