De beste ekstremsportene for nybegynnere

Det kan høres selvmotsigende ut å prøve å finne ekstremsporter som passer for nybegynnere, er det virkelig noen ekstremsporter som en nybegynner bør drive med? Det kan kanskje hjelpe noe å tenke på det mer i form av det engelske begrepet «adventure sports», som brukes synonymt med «extreme sport».

For deg som fortsatt ikke er helt overbevist, finnes det ekstrem underholdning i tryggere omgivelser. Med en en bet365 bonus kan du oppleve spenning i din egen stue, helt uten risiko for skader.

Ekstremsport som er relativt trygg

Noen ekstremsporter er bokstavelig talt livsfarlige. Å drive med friklatring uten sikring eller ta del i basejumping og lignende, noen ganger ulovlige, aktiviteter er ikke noe for nybegynnere. Det er på ingen måte mulig å anbefale noen som ikke har noe spesiell erfaring å bli med på noe slikt.

Det som er felles for ekstremsport som må kunne sies å være relativt trygg, er at den skjer i kontrollerte former og at du har med en erfaren instruktør. Det er viktig at det ikke er dine egne evner som er det eneste som avgjør hvorvidt det skjer et uhell eller ikke.

Dette betyr at for eksempel tandemhopp med fallskjerm i utgangspunktet er en trygg aktivitet, der du hopper sammen med en instruktør som har ansvaret for hoppet. Egentlig er du bare med på reisen, og han eller hun du hopper sammen har gjort det mange ganger før.

Ulike vannaktiviteter kan også være gode alternativer hvis de skjer i samarbeid med flinke instruktører. Rafting er et eksempel på en aktivitet der det er mange nybegynnere som slippes løs i potensielt farlige situasjoner. Likevel er det under oppsyn av erfarne guider og instruktører, noe som gjør at det skjer relativt få ulykker.

Klatring kan også være en trygg aktivitet for nybegynnere, hvis den skjer i samarbeid med flinke instruktører. Med god sikring er det ikke noen risiko for alvorlige skader, men du vil uten tvil kjenne et sterkt sug i magen hvis du faller uansett om du vet at det er trygt…

Idretter som stiller krav til ekstrem utholdenhet

I tilegg til de klassiske ekstremsportene, kan det dessuten være lurt å se på alternativene som finnes innenfor utholdenhetsidrett. Det forutsetter selvfølgelig at du har et interesse for denne type utfordringer, og at du kan se på en ekstrem utholdenhetskonkurranse som like spennende som disipliner med et element av høy høyde, vann og lignende.

En nybegynner må også innenfor utholdenhetsidretter begynne fra bunnen av. Innenfor løping kan det for eksempel bety å ta steget opp fra den klassiske «vanlige» maratondistansen opp til et såkalt ultramaraton på 50 km. Videre er mulighetene uendelige, med distanser på flere hundre kilometer.

De samme ekstreme utfordringene finnes innenfor alt fra sykkel, med for eksempel klassikeren Trondheim Oslo, til svømming og mange andre idretter. For deg som virkelig vil prøve din utholdenhet er triathlon også et alternativ, der du kan fullføre et maraton, etter å ha svømt og syklet lange distanser.

Det er mange som er urolige for at denne formen for ekstreme påkjenninger skal være en like stor eller større risiko sammenlignet med å for eksempel hoppe i fallskjerm eller strikk. Det er dog svært sjeldent med uhell i forbindelse med utholdenhetskonkurranser, og de få ganger det for eksempel skjer at noen opplever en hjertestans er det sannsynligvis noe som ville ha skjedd uansett.